Fair Investments Logo.png

Börskursen skall hjälpa oss när vi köper och säljer

Värderingarna av aktiemarknaden var mycket hög jämfört med historiska värderingar före kraschen, men det var värderingen av hela marknaden.


Om du sätter in 2 av dina 10 fingrar i en kastrull med vatten som håller 100 grader och håller de andra åtta fingrarna som inte är i kastrullen i luften så kommer du ha en behaglig snitttemperatur på fingrarna som håller (2*100)+(8*20)/10= 36 grader.


Om du istället för att vara passiv(index) hade analyserat situationen före ditt beslut hade du antagligen inte satt ner 2 av dina fingrar i kastrullen. Då hade du haft alla dina fingrar i luften.


Om du gjort din hemläxa och äger företag som du anser vara lågt värderade, ska du då sälja dem för att snittet är alldeles för högt? Det vore dumt. Vad är det värsta som kan hända?


Det värsta som kan hända är som nu att vi får en krasch. Då kommer de bolag vi äger gå ner i värde precis som resten av börsen. Våra bolag har inte gått ner lika mycket, men det går aldrig att skydda sig eftersom det på kort sikt handlar om psykologi och inte kunskap. Vad gör det att våra bolag minskar i värde på pappret? Om vi inte måste sälja så betyder det ingenting. Vi äger inte börskursen, vi äger bolaget.


Börskursen skall hjälpa oss när vi köper och säljer inte skrämma oss att sälja i fel tillfälle.
Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER