Fair Investments Logo.png

Börsens kortsiktighet är tydlig

Portföljbolaget DollarTree som exempel har varit ett problembarn hos Wall Street sen år 2015 när de köpte konkurrenten Family Dollar. Wall Street vill som vanligt se snabbare förbättringar.


Själv tycker jag det är super att ledningen inte alltid fokuserar på att nå analytikernas förväntningar vid kvartalsresultaten. Jag gillar också att de inte lägger tid och förklarar i detalj hur de ska integrera verksamheterna. Jag utgår ifrån att ledningen är mer fokuserade på att få till integrationen utan att störa verksamheterna alltför mycket på vägen.


Kvartalsskiftena efter samgåendet lät ledningen bli att ge kvartalsguidning och angav som orsak att de inte var bekväma att göra det i en så osäker situation. En av analytikerna pep då till och frågade, ”hur ska investeringskollektivet då kunna förutspå lönsamheten i bolaget.”


Dagen efter pipet från analytikern rasade aktien. Mycket intressant. Den effektiva marknadshypotesen är som jag sagt tidigare bara en teori. I verkligheten har vi börsanalytiker som inte vet hur de ska förutspå lönsamheten i bolaget om avdelningen för investerarrelationer inte kan berätta för dem hur de ska tänka. (Anmärkningsvärt då aktieanalytikern som sa detta troligtvis sitter på ca 10 miljoner kronor i lön om året).

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER