Fair Investments Logo.png

Börsen är dyr — inte övervärderad

Jag förutspår inte makro eller geopolitiska händelser.

Jag tajmar inte marknaden och byter till cash.


Hur skyddar jag min portfölj?


Jag illustrerar det med bolaget DLTR.


Affärsmodell: Ge leverantörerna i uppgift att leverera högkvalitets produkter med starka varumärken till ett pris av max 0,65 dollar. Bolagens uppgift är sedan att sälja dem så snabbt som möjligt för 1 dollar. Kunderna får ”skattjakts känsla”.


Processen för varutillförsel och distributionsnätverken är extremt svåra att kopiera. Genomsnittskunden köper för ca 8 dollar så Amazon är inte ett hot idag.


Bolagen genererar >20% avkastning på egna kapitalet. Är du långsiktig kommer din avkastning ”gravitera” dit.


Viktigaste skyddet ser ni i bilden. Den visar försäljningsökningen hos ”jämförbara butiker”. Denna typ av bolag går med andra ord som bäst under lågkonjunktur. Se 2008-2009.Idealt vill jag också att bolaget ska gå igenom något tillfälligt problem så att priset är lågt vid inköp.

DLTR köpte år 2015 en stor konkurrent. Potentialen i köpet är att få upp marginalerna till samma nivå som DLTR. Det arbetet har gått trögt. Finansmarknaden har inget tålamod vilket pressar priset.

Ett lägre inköpspris ger högre förväntad avkastning.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER