Fair Investments Logo.png

Anledningen till att du blir en sämre investerare när du överanalyserar

När du ska investera står 20% av informationen för 80% av den värdefulla kunskapen om företaget. (Pareto principen).


Du blir en bättre investerare genom att kalibrera din investeringsfilosofi så att den fokuserar på de 20% av den värdefullaste informationen.


Om du är överambitiös och tar in all information så att du når närmare 100% av den värdefulla kunskapen om företaget så riskeras värdet av din ökade kunskap raderas på grund av att du tappar din ödmjukhet.


Du riskerar att få en övertro på din analys av bolaget. Övertron tror jag är farligare än den ökade kunskapen.


Bilden visar en studie där beslutsfattaren stegvis fick mer information. Studien mätte sedan beslutsfattarens tro på sin analys i relation till utfallet. Mer information ledde till mer hybris men resultatet förbättrades knappt. Alltför mycket information försämrade till och med resultatet.
Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER