Fair Investments Logo.png

Amazon – snart världens i särklass största företag

…men du ska nog inte köpa Amazon idag.

Bra bolag måste också ha en bra pris.


Jag köpte Amazon för ca 3 år sedan till en bolagsvärdering som är under 1/3 av dagens. För att min investering ska ge 15% årlig avkastning på 10 år behöver Amazon öka sin omsättning med 24% per år. På 10 år behöver omsättningen öka till 976 miljarder USD det vill säga ca dubbla Walmarts omsättning idag. Med 7% i rörelsemarginal har jag mina 15% i årlig avkastning.


P/E-tal Antagande:

Snitt av Wal-Mart och Costco. Det finns inte många företag som växer från en omsättning på 110 miljarder med 24% per år. Höga krav!


Om vi har samma kalkylkrav idag det vill säga att investeringen ska ge 15% i årlig avkastning, då måste Amazon öka omsättningen med 31%/år till 2873 miljarder om 10 år. Drygt 5 ggr större omsättning än Walmart. Betydligt högre krav.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER