Fair Investments Logo.png

40% i räntor, 60% i aktier?

40% i räntor för att minska risken i en långsiktig strategi är en strategi jag inte tror på Låt oss anta att jag vore en private banking kund. Den finansiella rådgivare ger mig rådet att sätta 60% i aktier och 40% i obligationer. Anledningen de skulle ge mig är att det skulle sänka min risk eftersom det finns en anti-korrelation mellan aktier och obligationer. Låt oss nu anta att jag är chef på en stor institution med 10 miljarder att investera. Då skulle jag få rådet att sätta 60% i akter och 40% i obligationer. Den här skulle de ge mig rådet att belåna mina obligationer för att få hävstång på den avkastningen. De skulle säga till mig att bara de mest sofistikerade investerarna jobbade på det här sättet. (Risk Parity.) Problemet är följande: Om du gör en korrelationskörning och testar om antikorrelationen stämmer så visar det att den bara håller i 11% av fallen om du går tillbaka till 1800-talet.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER