Fair Investments Logo.png

3 branschexempel på hur linjerade intressen skulle göra världen bättre

Revisionsbranschen

Idag får revisorer betalt av företaget de är satta att undersöka/revidera. Trots revisorernas samlade kompetens har vi fortfarande massa företagsbedrägerier som går oupptäckta. Tänk er att vi istället samlade alla revisorernas ersättningar för revision. Revisorsbolagen får i detta nya system ut ersättning efter storleken på de felaktigheter de upptäcker. Tror ni motivationen att hitta felaktigheter skulle öka eller minska jämfört med dagens system där de ska sänka "handen som föder dem."


Advokatbranschen/Hantverkare

Klienten vill att uppdraget ska avslutas så snabbt och smidigt som möjligt medan advokaten/hantverkaren tjänar mer pengar ju längre tid uppdraget tar. Tror ni kunden skulle få en bättre lösning snabbare om advokaten/hantverkaren istället hade ett fast arvode eller prestationslön.


Kapitalförvaltning/fonder

Idag får förvaltningsbolaget en fast förvaltningsavgift oavsett hur det går för förvaltningen. Det är därför rationellt för en förvaltare att förvalta mycket likt index och istället lägga alla resurser på att bygga relationer med kunderna. Hade det inte varit bättre med en förvaltare som istället fokuserade hela sin energi på att skapa en hög avkastning?
Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER