Fair Investments Logo.png

2 sanningar

Netflix värderas till P/E >110. Jag letar sanningar. Är det sanningen? När jag vänder på andras sanning och den visar sig vara falsk då gör jag bra affärer.


2 sanningar.

Instagram och Youtube var sjukt dyra och kritiserade köp. Sanningen som folk hänvisade till var multipelstyrd. Den sanningen visade sig falsk. Alphabets köp av Youtube och Facebooks köp av Instagram är två av nutidens mest brillianta affärer.


Jag köpte Amazon till ett P/E över 100. Bara en idiot kunde köpa så dyrt. Problemet är att P/E var inte 100. Bara på Bloomberg och i media. Den riktiga multipeln var under 30.

Jag köpte American Tower när de gjorde förvärv på 19 X Ebitda. Sjukt dyra förvärv. Den operativa hävstången och låg capex gör att förvärven nu visade sig ha köpts för 7X Ebitda. Om du vill frammåt-> se ut genom fönstret, inte genom backspegeln.


Hur är det med sanningen om Netflix? Astronomiskt dyrt. Genom backspegeln! Hur mycket är Netflix abbonemang värt. 20 dollar per kund? En amerikan går på bio för 12 dollar. Netflix har mer tittare än alla kabelbolagen. Kabelbolagen kan ta 100 dollar. Om ni tror Netflix kan ta 20 dollar. då handlas Netflix till 9x nästa års vinst.


Tidigare argumenterade jag emot andras sanningar. ->Idioti.


Lärt mig -> Nu drar jag istället nytta av andras sanningar.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER