Fair Investments Logo.png

Ökad penningmängd kan leda till krig Vi kanske kan stoppa det.

När penningmängden ökar i världen samtidigt som vår produktivitet inte ökar så kommer priserna gå upp. Problemet är att det inte är alla priser som ökar. Vissa tillgångar kommer öka mycket snabbare i pris än andra tillgångar.


Snickarna som jag använder kommer inte få högre lön för sitt jobb. När snickarna skall hyra sin bostad av mig som hyresvärd så har däremot hyran ökat.


Skillnaden i pris gör att jag blir rikare på bekostnad av snickaren. Varför blir det så? Om alla priser höjdes ”demokratiskt” så skulle vi inte se den effekten.


De tillgångar som drar till sig den ökade penningmängden kommer justeras i pris först. Vilket skapar enorma konsekvenser för de som inte äger dessa tillgångar.


Vem kommer betala för lånekalaset runt om i världen?


Min tro:

1) alla som inte äger tillgångar vilket leder till enorma skillnader mellan ”have and have nots”

2) i förlängning skapar detta utrymme för radikala partier som eldar på klasskrig (Donald Trump, Bernie Sanders)

3) -> riktiga krig.


Hoppas att jag har fel.


Du och jag har chansen att påverka förloppet. Om vi kan få ”ointresserade” människor att förstå att de måste vara investerade för att inte halka efter så kan vi minska gapet mellan ”have and have nots”.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER