Fair Investments Logo.png

Äger du en indexfond/ETF?

Då har du nog baserat på din tro på hypotesen om den effektiva marknaden. Du är inte ensam. De största kapitalflödena går in i indexfonder.


Är det inte lite intressant och mycket ironiskt? Vad krävs för att en marknad ska vara effektiv och du ska tjäna på att åka snålskjuts på andras analysarbete?


Precis, det kräver att det finns massor av investerare som tänker. Massor av tänkande investerare som köper och säljer aktier så att marknaden hela tiden är effektiv. Då kan du åka snålskjuts genom att till låg kostnad köpa index och få tillgång till en effektiv portfölj.


Om alla investerar i indexfonder/dolda indexfonder utan att tänka – innebär det att det finns för få som ser till så att marknaden blir effektiv. Marknaden blir snarare motsatsen till effektiv. Då sitter du på något som visserligen är billigt, men ineffektivt.


Till och med Eugene Fama som är det stora språkröret för den effektiva marknadshypotesen lever inte som han lär. Han är rådgivare och arbetar med Dimensional Fund Advisors som skryter om att de slår index.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER