Fair Investments Logo.png

Fair Investments

Precis som företagsnamnet antyder, är vi en Fair förvaltare med din värdeökning

i fokus. Vår bransch sägs ibland ha ett dåligt rykte. Vi tycker inte att någon bransch ska kunna tjäna pengar utan att leverera ett mervärde. Därför skapade vi Fair, där kärnan i verksamheten handlar om att tjäna pengar på prestation.

Vilka är vi?

Fair består av förvaltare och analytiker med lång erfarenhet av att arbeta på svenska investmentbanker, fondbolag och kapitalförvaltare. Vår gedigna branscherfarenhet har givit oss all kunskap vi behöver för att vilja gå vår egen väg och göra motsatsen till det andra gör. Vi arbetar för en demokratisering av en bransch som ska berika kunden och inte sig själv.

Hur arbetar vi?

Vi väljer bort branschens traditionella arbetssätt med osynliga avgifter som är oärligt och orättvist mot dig som kund. Tack vare vår unika avgiftsmodell kan vi bevara incitamentet att skapa den tillväxt som du betalar för. Vår förvaltare är själv investerad i samma lösning som våra kunder. 

Vår resa — Från födsel till framgång

Fair Investments grundades år 2010 av Johan Bynélius. Bolaget fick tillstånd av Finansinspektionen att bedriva kapitalförvaltning sommaren 2012.

Fair Investments var ingen hastigt påkommen idé. Beslutet hade mognat fram efter flera års verksamhet i finansbranschen och en frustration som växt sig starkare med åren.

Kundnära bolag

Från början var det bara grundaren som ägde bolaget. Men intresset visade sig större än vi kunnat ana.

 

Många investerare hörde av sig och ville bli delägare i Fair samtidigt som de försäkrade sig om att vi tog väl hand om deras pengar. Det födde idén om ett fördjupat partnerskap med våra investerare; vi skulle göra Fair till ett riktigt kundnära bolag.

Sedan dröjde det inte länge förrän ägarkretsen vidgades. Först till en handfull, sedan ett par dussin, nu runt femtio delägare.

Vi bedömer fördelarna med ett utvidgat delägarskap som så stora att vi gärna går vidare på den inslagna vägen. Men självklart måste nytillkommande delägare passera genom samma nålsöga som de befintliga.

"Vi hade haft turen att arbeta i välrenommerade investmentbanker, kapitalförvaltningsbolag och fondbolag. Men vi hade ändå blivit alltmer desillusionerade när vi såg hur alla i branschen skodde sig på kundernas bekostnad. Utan att ta några egna risker.

Det som till sist fick bägaren att rinna över var en simpel fråga över en kopp kaffe: Kunde någon av oss namnge en kapitalförvaltare som vi kunde tänka oss att bli kunder hos? Nej, det kunde vi inte. Då bestämde vi oss för att göra något åt saken."

LinkedIn-Logo-02.png
Johan Bynélius

Ansvarig förvaltare

Johan har gedigen erfarenhet av att arbeta i finansbranschen. Han arbetade under flera års tid som affärsområdesansvarig på Erik Penser Bank och Öhman/Pareto Securities, två välkända investmentbanker med en ledande ställning på Nordiska aktiemarknader. Han blev sedan affärsområdesansvarig på EFG International, en global private banking grupp. Han var där verksam i både Sverige och Internationellt. Innan han började i finansbranschen, var han en av de högsta cheferna på två svenska managementkonsultbolag.

 

Johan har totalt arton år lång erfarenhet av att hantera portföljer åt både privatpersoner och stora investeringsinstitut. En lång karriär av berikande yrkesroller födde en dröm om att starta en egen verksamhet med en unik affärsidé. Drömmen blev sann år 2010, då han startade Fair Investments. Idag är Johan ansvarig för utformningen av investeringspolicys, bolagsanalys och portföljhanteringen på Fair.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER